Aracın alt kısmında yer alarak mobil mutfağın su ihtiyacını karşılamaktadır. Soğuk havalarda donma riskine karşı çift kat paslanmaz çelik saç arasına 30 mm izolasyonla yalıtımı yapılmıştır. Taşınma esnasında sarsıntıyı önlemek adına hem temiz hem de atık su tankları dalgakıranlarla bölümlendirilmiştir. İçerisindeki su miktarını belirten seviye göstergesi bulunmaktadır. Hidrofor sistemi sayesinde su ihtiyacı olan tüm noktalara kesintisiz su verilmektedir. İstenildiği takdirde harici su kaynağından beslenebilecek şekilde projelendirilir.
Kepenk Sistemi
Aracın istenilen yerlerine izolasyonlu havalandırmalı yüksek mukavemetli kepenkler yerleştirilebilir. Kepenkler mekanik ve uzaktan kumanda ile kontrol edilebilmektedir
Gaz Sistemi
Mobil mutfak aracında kullanılan ve gazla çalışan ekipmanların enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla tüp odası bulunabilir. Tüp odasında tüpler özel tasarım pergel vinç sistemiyle yüklenip boşaltılır. Tüplerin yolculuk esnasında devrilmesini önlemek amacıyla özel yapım kilit sistemi kullanılır. Tüp odasında emniyeti sağlayacak gaz alarmı ve gaz kesme sistemi bulunur. Opsiyonel olarak standart gaz istasyonlarından dolum yapılacak sıvı gaz deposu ve buharlaştırma ünitesi ile de gaz ihtiyacı karşılanacak şekilde üretilir
Katlanır Platform
Hareket halinde aracın dış yüzeyinde çıkıntı yapmayan platformlar yemek dağıtım esnasında yanlara açılarak kullanılır. Açılan platform sistemlerine merdiven ve korkuluk bağlanarak güvenli yemek dağıtımı gerçekleşir. Platformlar min 2 500 kg/m taşımakta olup her bir merdiven basamağı 200 kg taşıma kapasitesine sahiptir. Ayrıca merdiven basamakları kayma ve düşme tehlikesini önleyici niteliktedir.
Hidrolik Asansörlü Platform
İşi kolaylaştırmak adına indirme ve kaldırma ile yükseklik ayarlayıcı sistem, parabolik Z makaslar ve aşırı dingil hareketlilik kısıtlayıcı olarak hidrolik amortisörlerden oluşur. Kumanda panosu ile ayarlanabilen hidrolik asansör sistemi, arka kapaklara paralel olarak ta kullanılabilmektedir. 1000 kg taşıma kapasitesine sahiptir.
Çalışma Tezgahları
Yemek hazırlık aşamasında personelin gıdaları işleyebilmesi amacına yönelik olarak müşteri ihtiyaçlarına göre ı olarak datasarlanır. Yolculuk esnasında yer kazanmak amacıyla katlanır olabileceği gibi sabit dolaplı yada ra